<
 
 
 
 
×
>
hide You are viewing an archived web page, collected at the request of Greenpeace International using Archive-It. This page was captured on 09:46:36 Feb 12, 2020, and is part of the Greenpeace Archive collection. The information on this web page may be out of date. See All versions of this archived page. Loading media information

Cere ANPM să facă publice datele despre emisiile radioactive din România!

ANPM consideră că informațiile referitoare la cazurile de depășire a limitelor de atenționare cu privire la radioactivitate nu sunt destinate informării publicului, ceea ce contravine legislației care reglementează dreptul accesului la informații de interes public.

Este absolut scandaloasă atitudinea Agenției Naționale, pe de o parte sustrăgându-se de la respectarea Legii 544/2001 – privind liberul acces la informațiile de interes public, iar pe de altă parte ocultând informații de o asemenea relevanță și importanță pentru populație.

 

Miercuri, 16 iulie, Greenpeace a solicitat public Agenției Naționale pentru Protecția Mediului să facă publice informațiile referitoare la cazurile de depășire a limitelor de atenționare cu privire la radioactivitate.

Tot cu această ocazie, Greenpeace a făcut un apel către public, încurajând oamenii să solicite aceste informații, care ar trebui să fie accesibile oricărei persoane interesate.

Doar două zile mai târziu, în urma apelului Greenpeace și a mesajelor trimise de populație,  ANPM a făcut publice infromațiile solicitate.

Acestea sunt disponibile la următoarea adresă: http://eurdep.jrc.ec.europa.eu/Basic/Pages/Public/EURDEP%20News/Default.aspx.

Vă mulțumim tuturor pentru sprijin! Vocea voastră contează!

Trimite un mesaj către ANPM! Acționează pentru transparență!