<
 
 
 
 
×
>
hide You are viewing an archived web page, collected at the request of Greenpeace International using Archive-It. This page was captured on 15:33:22 Feb 24, 2020, and is part of the Greenpeace Archive collection. The information on this web page may be out of date. See All versions of this archived page. Loading media information
Z uporabo te spletne strani soglašate z uporabo spletnih piškotkov. Preberi več

Greenpeace komentira Nacionalni energetski program (do 2030) s pomočjo ekspertize Wuppertal Inštituta

Sporočilo za javnost - oktober 15, 2011
Ljubljana -

V okviru javne obravnave NEP-a smo v Greenpeace v Sloveniji pripravili komentarje NEP-a. Nacionalni energetski program je dokument strateškega pomena za razvoj Slovenije v prihodnosti. Njegovo težo potrjuje dejstvo, da različni scenariji v njem predvidevajo investicije v vrednosti med 25 in 29 milijard evrov v naslednjih dveh desetletjih. V Greenpeaceu se zavzemamo, da bodo te investicije usmerjene na pot trajnostnega razvoja Slovenije. Takšna pot pomeni opuščanje virov, ki onesnažujejo okolje ter uveljavljanje tistih tehnologij in ukrepov, ki zmanjšujejo negativni vpliv na okolje. S preudarnim izboljševanjem energetske učinkovitosti in uvajanjem obnovljivih virov energije lahko Slovenija preide na energetski sistem, ki bo v celoti temeljil na obnovljivih virih energije.

V besedilo Greenpeacovega komentarja je vključeno ekspertno mnenje Wuppertal Inštituta, ki so ga pripravili po naročilu Greenpeace v Sloveniji.

  • Komentar Greenpeace v Sloveniji je dostopen tukaj
  • Wuppertal Inštitut: komentar predloga Nacionalnega energetskega programa Slovenije (v angleščini) je dostopen tukaj
  • Skupno stališče mreže Plan B na NEP je dostopen tukaj

Za nadaljnja pojasnila je na razpolago:
Dejan Savić, zastopnik za energetsko politiko, 040 165 195, .