Kevesebb húst, több zöldséget, egészségesebb bolygót! - Greenpeace - Less Meat More Veg - Greenpeace
<
 
 
 
 
×
>
hide You are viewing an archived web page, collected at the request of Greenpeace International using Archive-It. This page was captured on 23:02:31 Sep 23, 2020, and is part of the Greenpeace Archive collection. The information on this web page may be out of date. See All versions of this archived page. Loading media information
Főoldal

Te hány napig vagy meg hús nélkül? Tegyél fogadalmat még ma, és indítsd el a változást a saját környezetedben!

A több növényi alapú étel fogyasztása nemcsak az egészségednek tesz jót, hanem létfontosságú a bolygónknak is. Valójában a hús előállítása annyi szén-dioxid-kibocsátást eredményez, mint a világ összes repülőgépe, autója, hajója, vonata és kamionja együttvéve. Te is tehetsz a változásért. Regisztrálj, és cselekedj!

 • Kezdd otthon!

  Amit a családoddal és a barátaiddal együtt megtehetsz

  Cselekedj most!
 • Változtass a környékeden!

  Amit a lakóhelyeden és környékén megtehetsz

  Cselekedj most
 • Támogasd munkánkat!

  Segíts egészségesebbé tenni az óvodai és iskolai közétkeztetést

  Támogatom

Klímaváltozás

Az éghajlatváltozás globális probléma, amelyhez a hús- és tejipar jelentősen hozzájárul. Ha most nem változtatunk étkezési szokásainkon, akkor Földünknek szörnyű következményekkel kell szembenéznie.

Tudj meg többet

Erdők

A trópusi őserdők a világ legnagyobb biológiai sokféleséggel rendelkező élőhelyei. A hústermelés intenzitása veszélyezteti ezeknek a kritikus ökoszisztémáknak a fennmaradását.

Tudj meg többet

Vizek

A nagyüzemi állattenyésztés állati hulladékkal szennyezi vizeinket, az édesvizet pedig elhasználja a takarmánynövények öntözésére. Nem kockáztathatjuk meg a legértékesebb erőforrásunk elvesztését!

Tudj meg többet

Egészség

Az egészséges jövő a növényi alapú étrendtől függ. Mivel az egész világon növekszik az ipari hús fogyasztása, nőnek a vele járó közegészségügyi problémák is.

Tudj meg többet

Állatjólét

Az ipari állattenyésztés során rosszul bánnak az állatokkal a minél nagyobb profit érdekében. Ha több növényi alapú ételt fogyasztunk, biztosítjuk, hogy kevesebb állat éljen rossz körülmények között.

Tudj meg többet

Tisztességes élelem

A hús- és tejipar számára az állattartó telepektől a tányérunkig a haszon az első, a gazdák, a munkások és a közösségek kárára. Az élelmezési rendszerünk a profitért van, nem pedig az emberekért.

Tudj meg többet