Mindre Kød, Mere Grønt - Greenpeace - Mindre kød, mere liv - Greenpeace
<
 
 
 
 
×
>
hide You are viewing an archived web page, collected at the request of Greenpeace International using Archive-It. This page was captured on 23:03:14 Sep 23, 2020, and is part of the Greenpeace Archive collection. The information on this web page may be out of date. See All versions of this archived page. Loading media information
Hjem

Ønsker du færre svin i Danmark?

Danmarks enorme svineindustri producerer over 31 millioner svin om året og er det land i verden, der har den højeste produktion af kød per indbygger – til stor belastning for natur, borgere og klimaet. 

Skriv dig op her, og vær med i kampagnen for mindre kød, mere grønt!

 • Myter om landbruget

  Er dansk landbrug klimavenligt, effektivt og nødvendigt?

  Læs mere
 • Støt vores arbejde

  Med din hjælp kan vi lægge pres på beslutningstagerne

  Giv et bidrag
 • Mere grønt på menuen

  Klimavenlige opskrifter uden kød

  Se opskrifterne

MINDRE KØD OG MERE GRØNT I DET OFFENTLIGE

Du kan være med i kampagnen og sørge for, at det bliver muligt at få plantebaseret mad, når skattekroner bruges på mad. Klik her for at komme i gang…

VÆR MED

Klimaforandringer

Klimaforandringer er en global krise og og kød- og mejeriindustrien spiller en stor rolle i at forværre klimakrisen. For at undgå en klimakatastrofe bliver vi nødt til at skabe en sundere og mere bæredygtig fødevareproduktion nu.

Lær mere

Skove

Vores skove er centrale i klodens netværk af liv med vilde planter og dyr. Hver eneste dag trænger kød- og mejeriindustrien ind på nyt land og truer værdifulde økosystemer.

Lær mere

Vand

Industriel produktion af kød- og mejeriprodukter udtørrer naturen. Vand bliver misbrugt til at dyrke foder og opdrætte dyr. Vandløb bliver forurenet med landbrugets spildevand og udsivning af gifte og gylle fra dyrene. Vi må ikke risikere at miste vores mest dyrebare ressource.

Lær mere

Sundhed

Plantebaseret kost er nødvendig for en sund fremtid. I takt med at forbruget af industrielt kød stiger på verdensplan, stiger bekymringen også for, hvad det betyder for vores helbred.

Lær mere

Dyrevelfærd

Det industrielle landbrug frarøver dyr deres basale rettigheder. Ved at spise en mere plantebaseret kost, siger vi fra over for en industri, der har mistet sit moralske kompas.

Lær mere

Retfærdig mad

Billig arbejdskraft er udbredt i den globale kød- og mejeriindustri og mange steder bliver arbejderne frataget basale rettigheder med store konsekvenser for mennesker, familier og lokalsamfund.

Lær mere