A hús- és tejipar a profitot helyezi a gazdák elé - Less is More - Greenpeace - Less Meat More Veg - Greenpeace
<
 
 
 
 
×
>
hide You are viewing an archived web page, collected at the request of Greenpeace International using Archive-It. This page was captured on 23:41:54 Sep 23, 2020, and is part of the Greenpeace Archive collection. The information on this web page may be out of date. See All versions of this archived page. Loading media information

Tisztességes élelem

A nagyvállalatok leszorítják a kistermelők bevételét azzal, hogy alacsony áron veszik át tőlük az árut, emiatt sokan kénytelenek hitelt felvenni csak azért, hogy felszínen maradjanak, később pedig már nem nagyon tudnak kiszabadulni az adósságcsapdából.

Tisztességes élelem

A szarvasmarha-tenyésztés az Amazonas-medencében szorosan kötődik a földrablásokhoz, az őslakosok földjeinek kisajátításához, valamint a burjánzó rabszolgamunkához és az óriási erdőirtásokhoz.

A világon előállított haszonnövény-kalóriák 36%-ával állatokat etetünk – például a kukoricával vagy szójával –, miközben a Földön hét emberből egy éhezik. Mindenki megérdemli, hogy egészséges, megfizethető, ökogazdálkodásból származó élelemhez juthasson.