Az ipari hús- és tejtermékek veszélyeztetik az egészségünket - Greenpeace - Less Meat More Veg - Greenpeace
<
 
 
 
 
×
>
hide You are viewing an archived web page, collected at the request of Greenpeace International using Archive-It. This page was captured on 00:22:57 Sep 24, 2020, and is part of the Greenpeace Archive collection. The information on this web page may be out of date. See All versions of this archived page. Loading media information

Egészség

Egyre nagyobb mennyiségben és szélesebb körben használják az antibiotikumokat az állatállományokban, amely globális közegészségügyi veszélyt jelent. Az antibiotikumok túlhasználata érzékenyebbé tesz minket az ellenálló baktériumok okozta megbetegedésekre, melyek aztán nem gyógyíthatók.

Egészség

A sok hús megbetegít minket. Az élelmiszerek okozta megbetegedések – amelyek a haszonállatok feldolgozásával, a belőlük készült termékek gyártásával és forgalmazásával terjednek –, közegészségügyi válsághelyzeteket okoznak az egész világon.

Tudj meg többet

A kutatások azt mutatják, hogy azoknál az embereknél, akik több zöldséget és növényi eredetű fehérjét – például babot és lencsét – esznek, csökken a szívbetegségek és a rákos megbetegedések kockázata. Így hosszabb és egészségesebb életet élnek, mint azok, akik sok húst fogyasztanak.