A nagyüzemi állattenyésztés hatása erdeinkre - Greenpeace - Less Meat More Veg - Greenpeace
<
 
 
 
 
×
>
hide You are viewing an archived web page, collected at the request of Greenpeace International using Archive-It. This page was captured on 00:24:51 Sep 24, 2020, and is part of the Greenpeace Archive collection. The information on this web page may be out of date. See All versions of this archived page. Loading media information

Erdők

A marhahús iránti éhségünk feléli a biológiai sokféleséget. A takarmánynak szánt szója termesztése és a szarvasmarhák legeltetése világszerte különösen nagy szerepet játszik az esőerdők irtásában.

Erdők

A trópusi ökoszisztémák „szénnyelőként” működnek: szabályozzák és tárolják a légkörből származó szén-dioxidot – ami egy rendkívül értékes eszköz az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Ezeknek az erdőknek az elpusztítása óriási kockázatot jelent.

Az erdők, gyepek és szavannák szántófölddé alakítása visszafordíthatatlan kárt okoz a biodiverzitásban. Számos madár- és emlősfaj vált veszélyeztetetté amiatt, hogy élőhelyeiket legelővé alakították, vagy takarmánytermesztésre használják, a meglévő gyepeket pedig túllegeltetik.